Blomster Farsdag
Blomster i Norge
Farsdag
Morsdag
Valentine
Bestill blomster
Oversikt over blomsterforetninger
Blomsterlevering, blomsterbutikker, planter, hageutstyr og blomster
Blomsterbøker
Bøker om blomster og hage
Her presenterer vi et lite utvalg anbefalte bøker innen blomster og hage
Netthandel
Flybilletter
Hotell
Xbox 360
DVD Filmer
» Topp » Norge » Farsdag

Farsdag

Den andre søndagen i november er det farsdag
Fars Dag - er en amerikansk oppfinnelse som først slo gjennom i Norden, og i Norge etter 2. verdenskrig.

Farsdag er en merkedag, og på samme måte som morsdag er den oppfunnet av en enkeltperson. Opphavskvinnen var Mrs. Sonora Louise Dodd.

Faren hennes, William J. Smart, var veteran i den amerikanske borgerkrigen. Han var også bonde. Sammen med kone og 6 barn i alderen 3-16 år drev han en liten farm i staten Washington. Da kona døde gjorde William sitt beste for barna under oppveksten.

Som voksen fikk Sonora en dag høre en preken om morsdag i kirken. Det ga henne ideen til en farsdag. William, faren til Sonora, var født i Juni, og derfor valgte hun denne måneden for en feiring.

Den første farsdagen fant sted den 19. juni 1910 i Spokane, Washington. I 1926 ble det dannet en nasjonal farsdags-komitée i New York. Kongressen godkjente dagen i 1956, og i 1972 skrev Richard Nixon under erklæringen som gjorde den 3. søndag i juni til farsdag - og offisiell helligdag i USA. Farsdag ble innført i Norden i 1930-åra, og i Norge ble andre søndag i november valgt som dag for feiringen.

Blomster til Farsdag

Her kan du bestille blomster på internett til Farsdag.

Blomster Farsdag - Levering av blomster fra deg samme dag hvis du bestiller før kl 13.30 (kl 11.30 lørdager) i hele Norge (kl 09.00 for leveringer til firmaadresser og andre på dagtid). Ingen levering på søndager og offentlige høytidsdager.
Bestill blomster til Farsdag.
© 2002 - 2017 playball.no | Sidekart Playball | Sidekart Blomster | Toppliste | Blomster til Farsdag | 4019